Kokemuksia

”Marjo auttaa konkreettisesti arkielämän haasteissa”

  • asiakkaan palaute toimintaterapiasta


Marjo on toiminut autistisen lapseni toimintaterapeuttina melkein kaksi vuotta. Lapseni on kehittynyt tänä aikana hurjasti. Hän on oppinut taitoja, joista en osannut edes haaveilla ennen Marjon aloittamaa toimintaterapiaa.

Marjo on hyvin asiakaskeskeinen. Hän on aina kiinnostunut asiakkaastaan ja hänen perheestään ja asioista, joiden oppimisessa ja harjoittelussa me tarvitsisimme apua arkielämässä.

Toimintaterapia ei jää vain irralliseksi toiminnoksi, jossa lapsi ”suorittaa” jossain. Marjo auttaa konkreettisesti arkielämän haasteissa keskittyen löytämään ratkaisun siihen asiaan, mikä kulloinkin tuottaa vaikeuksia – oli kyse sitten aistipulmista, taidoista tai käytöksestä.

Marjo katsoo asiakastaan moniammatillisesti, ja osaa huomioida perheen yksilölliset tarpeet upeasti. Olen ollut erittäin tyytyväinen lapseni saamaan kuntoutukseen ja voin vilpittömästi suositella Marjoa niin ammattilaisena, asiantuntijana kuin rinnallakulkijana kenelle tahansa hänen palvelujaan tarvitsevalle.

– Emilia Hietaniemi, autistisen lapsen äiti.

”Mäykkis pitää huolen siitä, että pää pysyy kasassa”

  • palautetta valmennuksesta


Marjo aloittaa nyt kolmatta kautta joukkueeni psyykkisenä valmentajana sekä minun työnohjaajanani. Joukkueen näkökulmasta ”Mäykkis” on henkilö, jolle on helppo puhua ja johon pystyy tukeutumaan vaikeissakin asioissa. Kaikista asioista ei voi puhua aina läheisillekään, liittyivät ne sitten jääkiekkoon tai henkilökohtaiseen elämään.
Olen saanut pelaajilta paljon kiitosta Mäykkiksen ammattitaidosta ja siitä, että apu on aina lähellä.

Päävalmentajan työ on loppupeleissä aika yksinäistä hommaa, vaikka vieressä olisi kuinka hyviä valmentajia auttamassa. Omasta puolestani en voi kiittää tarpeeksi Mäykkiksen tuomaa lisäarvoa: hän pitää huolen siitä, että oma pää pysyy kasassa erityisesti vaikeina hetkinä. Hän laittaa välillä lujille, kun pitää miettiä omaa tai joukkueen tulevaisuutta sekä auttaa minua oivaltamaan asioita itse.

Arvostan todella paljon Marjon tuomaa panosta ja ammattitaitoa, vaikka hän ei jatkuvasti hallilla pyörikään. Toivon, että yhteistyö tulee jatkumaan yhtä tiiviinä!

– Mira Kuisma, Oulun Kärpät, naisten päävalmentaja