Toimintaterapia


Kun arki on sujuvaa, emme tarvitse toimintaterapiaa. Elämässä kuitenkin sattuu ja tapahtuu, ja arki voi mullistua onnettomuuden tai vaikka muistiongelmien vuoksi.

Tällaisten haasteiden tullessa on aika miettiä, miten arjesta voisi tehdä mahdollisimman sujuvaa ja mielekästä. Ja kuinka pienistäkin arjen askareista, kuten kahvinkeitosta, kaupassakäynnistä ja laskujen maksamisesta, selviäisi mahdollisimman omatoimisesti.

Toimintaterapia voi olla tarpeen myös keskittymishäiriöissä. Siitä on tukea esimerkiksi lapselle, jolla on hahmottamisongelmia, oppimisvaikeuksia tai vaikka ongelmia kynänkäytössä. Ammattilaisen avulla haasteet on mahdollista ylittää.

Aikuisten osalta toimintaterapia tarkoittaa aikuisten tekemistä, lasten kanssa oppiminen käy leikin kautta. Terapiaa on mahdollista antaa myös tekniikkaa hyödyntäen, nuorten kanssa voi oppia esimerkiksi tietokonepelien kautta.

Suunnittelen toimintaterapian asiakaslähtöisesti: jos asiakas on vaikka kiinnostunut autoista, en tarjoa hänelle puutarhan ruopsutusta, vaan suunnittelemme jotain autoihin liittyvää. Kun toimintaterapia suunnitellaan asiakkaan omien mielenkiinnonkohteiden mukaan, kuntoutuminen on nopeampaa ja mielekkäämpää.

Toimintaterapia voi olla yksilö- tai ryhmämuotoista. Terapian aikana voimme harjoitella ryhmävuorovaikutustaitoja ja ryhmässä toimimista. Ryhmäterapia on aina vuorovaikutteista.Toimintaterapia-asiakkaissani on ollut ihmisiä laidasta laitaan: he ovat voineet olla onnettomuudessa ja heillä on traumatiloja tai he käyttäytyvät haastavasti. Heillä voi olla oppimisvaikeuksia. Tai he voivat olla ikääntyneitä, joiden toimintakyky on heikentynyt ikääntymisen myötä.

Toimintaterapiaa voi tehdä myös etäyhteyttä hyödyntäen.

Lue palaute toimintaterapiasta: http://www.innostuksenhetki.fi/kokemuksia/ 

Seuraa meitä Instagramissa