Fysioterapia


Fysioterapia ylläpitää ja parantaa kuntoutujan toimintakykyä ja liikkumista. Yleensä fysioterapia kohdentuu synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin.

Fysioterapiassa kuntoutujaa aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta toimintakyvystään. On myös paljon fyysisiä harjoitteita, joita asiakas voi tehdä itse kotona.

Koska minulla on sekä toimintaterapeutin, työnohjaajan ja fysioterapeutin näkökulmat, pyrin näkemään ihmisen kokonaisena ja teen fysioterapiaa psykofyysisestä näkökulmasta.
Vaikka asiakkaan rajoite on fyysinen, teemme paljon töitä myös mielen ja mielenvireyden kanssa. Jos kehon toiminta on rajoittunut esimerkiksi onnettomuuden myötä, se voi turhauttaa. Mielenhallinnan kautta tilanteeseen voi saada ymmärrystä.

Fysioterapia-asiakkaina minulla on ollut muun muassa Kelan ja vakuutusyhtiöiden kautta tulleita asiakkaita, joille on tapahtunut jokin onnettomuus tai trauma.

Fysioterapiaa voi tehdä myös etänä.

 

 

 

Seuraa meitä Instagramissa